De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om

Världens kustlinje som sträcker sig över 1,16 miljoner kilometer rymmer tiotusentals stränder. Vissa av dem, som Rio de Janeiro och Honolulu, är världsberömda, medan andra är endast kända för lokalbefolkningen. I dagens översikt - okända men mycket vackra stränder i världen som kommer att förvåna även erfarna turister.

Innehåll

  • Att avundas för bilderna: Europas bästa stränder;
  • Med vit sand och turkosa vågor: De bästa stränderna i de två Amerikorna;
  • De gyllene sandstränderna på "den svarta kontinenten": Afrikas vackraste stränder;
  • Målande och orörda: Världens vackraste stränder och de bästa stränderna i Asien;
  • Från norr till söder: Rysslands vackraste stränder.

Att avundas för bilderna: Europas bästa stränder

De första platserna på listorna över världens vackraste stränder tas av den spanska Formentera, den grekiska Navajo och den italienska Positano. Blev du inte imponerad av det? Då nedan hittar du mindre turistiska alternativ.

Sardinien's vackraste strand - Porto Giunco, Italien

Av de 200 vackra sandstränderna på Sardinien sticker Porto Giunco ut med sina dimensioner (över 800 meter) - det blir aldrig överfyllt även under högsäsong. En bred remsa av rosa sand separerar en lagun från havet, där rosa flamingos lever. I barerna kan man köpa drycker, hyra en solstol och parasoll. På en klippa ovanför Porto Giunco reser sig en 9 meter hög aragonsk torn från 1700-talet - den branta klättringen belönas med en fantastisk panoramautsikt över omgivningarna. Den närmaste staden till Porto Giunco är Villasimius. Från Cagliari tar det cirka en timme att köra.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

En vacker gömd strand i Grekland - Aretes, Halkidiki

Med en turistström på 22 miljoner besökare per år från hela världen, är det svårt att förvänta sig lugn från de grekiska stränderna. Men i avlägsna tallbuktarna i Aretes-viken kan man känna hur Halkidiki var innan turistboomen.

På den största stranden finns en bar som bara är öppen under högsäsong, på de andra stränderna erbjuds ingen service, så det är bäst att ta med allt du behöver själv.

Nära stranden finns en liten hotell och taverna. Aretes ligger 5 km från byn Toroni längs en asfalterad väg, med en liten sträcka av grusväg i slutet.

Den vackraste stranden i de franska Pyrenéerna - Argelès-sur-Mer, Languedoc-Roussillon

Den 7 kilometer långa strandremsan i staden Argelès-sur-Mer har tilldelats en blå flagga och anses vara en av de renaste i världen och den bästa på den här delen av den franska kusten. För de som föredrar stenstrand finns det en 2 kilometer lång stenig strand lite längre bort i Racou. Den mest behagliga delen av stranden är den centrala delen som ansluter till en strandpromenad och tallskog. Du kan bo i själva Argelès-sur-Mer, en pittoresk stad i katalansk stil med välbevarade gamla gränder i centrum. Det tar inte mer än 15 minuter med bil från turistorten Collioure, vars egen strand inte är lika trevlig.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Med vit sand och turkosa vågor: De bästa stränderna i de två Amerikorna

Ipanema, Copacabana eller Miami Beach? Dessa stränder runt om i världen är kända överallt redan. Vi kommer att berätta om andra stränder i de två Amerikorna som rankas bland de bästa i världen.

Brasiliens vackraste strand - Fernando de Noronha

Brasilien äger 50% av Sydamerikas territorium - och de bästa stränderna i detta land. Besök den vulkaniska ögruppen Fernando de Noronha en timmes båtfärd från fastlandet - dess stränder anses vara de vackraste i världen, men även bland dem sticker Baihia do Sancho ut. För att nå stranden måste du gå ner längs träbryggor, branta trappor och vassa stenar. Men resultatet är värt det: mjuk sand, kristallklart vatten, frodig tropisk vegetation, möjligheten att simma bland havssköldpaddor, delfiner, albatrosser och hajar som är ofarliga för människor. Finns det en bättre plats i världen? Från Brasiliens större städer är det enklast att ta sig till ögruppen med flyg, och sedan ta buss till Baihia do Sancho.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Den vackraste stranden mellan två hav - Cayo de Agua, Venezuela

Den vackraste stranden i Venezuela ligger på den yttersta västliga punkten av det skyddade skärgårdsområdet Los Roques, cirka 45 minuters båtfärd från ön Gran Roque, den lokala turistcentret. Den lilla strandön Cayo de Agua är känd för sin snövita sand, otroligt blåa färgen på havsvattnet och en naturlig "vall" - en sandbank mellan öarna, där man kan vandra mellan två oceaner. Att nå ön är möjligt med en guidad tur eller genom att hyra en båt själv.

Kom ihåg att det inte finns färskvattenkällor, affärer eller annan infrastruktur i reservatet.
De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Världens vackraste strand med historisk prägel - Playa Ruinas, Mexiko

El Castillo - en antik mayatempel i Tulum på Yucatánhalvön. Från ruinerna, omgivna av tropisk växtlighet, kan man gå ner till en liten, otroligt vacker strand. För att ta bilder utan en folkmassa av turister från hela världen, kom dit före 10 på morgonen eller efter 4 på eftermiddagen. Resten av tiden kan du tillbringa på den målande stranden El Paraíso, vars namn ("paradiset") talar för sig självt. Tulum ligger ungefär 180 km från Cancun, det enklaste sättet att ta sig till staden är med bil eller buss från transportcentret i området - staden Playa del Carmen.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Den vackraste "pirat" stranden - Dry Tortugas, Florida, USA

Huvudattraktionen på Dry Tortugas-öarna i Mexikanska golfen är Fort Jefferson, en fästning byggd på 1800-talet för att bekämpa pirater. Mjuka vita sandstränder sträcker sig längs hela kustzonen, inklusive under murarna av den gamla fästningen. Det lugna turkosa vattnet och atmosfären som om är hämtad från "Pirates of the Caribbean" ger Dry Tortugas en välförtjänt plats på listan över världens vackraste stränder. För att komma till öarna kan man hyra en båt eller ta färjan från Key West, resan enkel väg tar 2,5 timmar.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

De gyllene sandstränderna på "den svarta kontinenten": Afrikas vackraste stränder

När vi talar om Afrikas kust, kommer de första länderna som kommer till de ryska turisternas sinne:

  • Egypten
  • Marocko
  • Tunisien

Men dessa länder är långt ifrån de enda platserna för strandsemester längs "den svarta kontinentens" stränder.

Den vackraste stranden på Seychellerna - Petite Anse, Mahé

Turismen utgör upp till 50% av ekonomin på Seychellernas öar. Varför - det blir uppenbart på den pittoreska stranden Petite Anse på Mahé. Lugnt kristallklart vatten, långgrund strand, rik marint liv - här trivs dykare och familjer med barn från hela världen. För en avkopplande tid på Petite Anse är det bäst att boka rum på lyxhotellet Four Seasons Seychelles. Om du kommer från en annan del av ön är det bra att komma tidigt, eftersom antalet parkeringsplatser är begränsat. Sedan väntar en 20-minuters nedstigning från berget och en säkerhetskontroll av hotellets säkerhetstjänst.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Världens vackraste sköldpaddsstrand - Nosy Iranja, Madagaskar

Nosy Iranja är två små öar i Nosy Be-arkipelagen, sammanlänkade av en lång sandbank. Vid lågvatten kan man gå över sandbanken från en ö till en annan - men var försiktig med högvattnet! Nosy Iranja-Bes stränder förtrollar med fin vit sand, den renaste akvamarinlagunen, rikliga tropiska växtlighet och möjligheten att beundra havssköldpaddor som på nätterna lägger ägg på Nosy Iranja-Kelistranden.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Världens vackraste strand i Sydafrika - Bloubergstrand, Kapstaden

Det långa namnet på Kapstadens mest målade kust kallas "Strand vid Blåberget". En sträcka av vit sand sträcker sig längs hela kusten i 48 kilometer och är världsberömd för den magnifika utsikten över Taffelberget, som reser sig över koboltblå vattnen i viken. Att bada på den blåsiga kusten är kallt - men du kan se surfare och kitesurfare göra sina tricks, vilket ger landskapet en fotogenisk touch. Närmare Kapstaden sträcker sig en prestigefylld stadsdel längs havet med trendiga restauranger där man kan äta lunch och njuta av den exklusiva havsutsikten.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Målande och orörda: världens vackraste stränder och de bästa stränderna i Asien

Många turister är övertygade om att världens vackraste stränder finns i Asien. Vi ska inte diskutera det - vi ska bara välja mindre trångt, för de mest inspirerande fotona i världen.

Thailands vackraste oturistade strand - Koh Yao Noi

Om de överfulla stränderna på Phuket har tråkat ut dig, kliv ombord på en reguljär båt och ge dig ut på en resa mot öst. I Ao Phang Nga-bukten hittar du två små öar som ännu inte har förstörts av turistinfrastrukturen. Vägen till de flesta stränderna går längs grusvägar utan några tecken på civilisation, och chansen att stöta på andra besökare från hela världen på den snövita sanden är inte så stor. Tack vare begränsningar i utvecklingen av turistinfrastrukturen har ön fått utmärkelser från Conservation International och National Geographic Traveler.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Goas vackraste strand - Ashvem, Goa

Frånvaron av människor, strövande hundar och överallt närvarande kor, ren sand och fantastisk utsikt, diskret infrastruktur för att bekvämt tillbringa semestern i enadhet med naturen - en sällsynt kombination för delstaten Goas stränder. På Ashvem-stranden finns allt som behövs - och saknas allt som inte behövs. Under den icke-turistiska säsongen lägger olivsand havssköldpaddor sina ägg i Ashvems fina sand, och deras ungar kan ses i vattnet på vintern. Längs den långa sandremsan växer målande kokospalmer och till och med banjanträd. Det är bäst att placera sig längre bort från klippformationer vid havet, där skarpa stenar kan finnas.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Myanmar's vackraste strand - Ngapali

Myanmars bästa semesterort, Ngapali, är ännu inte överbelastad av besökare från olika länder runt om i världen. En strimma av tät vit sand sträcker sig mellan turkos hav och palmer i 3 km, bildar pittoreska vikar och små vikar. År 2016 rankades stranden som den bästa i Asien enligt Tripadvisor. Trots det stora antalet hotell och restauranger finns det tillräckligt med utrymme även under högsäsong för en lugn semester, men strandentusiaster kan beställa massage eller luncha på en av caféerna med havsutsikt.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Från norr till söder: Rysslands vackraste stränder

Ryssland rankas som fjärde land i världen när det gäller antalet stränder. Förvånad? Landets kuststräcka sträcker sig över 23 000 km - och längs den finns många stränder som förtjänar att betraktas som de vackraste i världen.

Rysslands vackraste strand vid Östersjön - Yantarny, Kaliningrad

Den första och än idag enda stranden i Ryssland som tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Blå flaggans certifikat, finns i Yantarny, cirka 50 km från Kaliningrad. Sanden vid det svala men grunda havet är mycket ren, kusten är välutrustad, inklusive faciliteter för personer med begränsad mobilitet. Antalet turister på den kilometerlånga sandstranden är inte för många även under högsäsong.

En trevlig bonus är möjligheten att hitta en bit bärnsten efter en storm.
De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Yantarny på Kuriska näset. Foto: Belikart / Shutterstock

Den vackraste stranden vid Svarta havet - Belyaus näset, Krim

Om du vill koppla av från folkmassorna och vara ensam med den underbara krimsnaturen är ditt val Tarhankutudden. Mellan de berömda klipporna finns avlägsna stränder, som tack vare sin vita sand och turkosa vatten, som fortfarande är genomskinligt även efter stormar, har fått namnet "Krim's Maldiverna". Belyausnäset, som separerar Svarta havet och Donuzlavviken, är utan tvekan den mest måleriska platsen i regionen, och kanske även i världen.

På näset finns ett hotell och en campingplats, men de flesta turister kommer hit som vildmarksliv för att bo i tält - på den 10 kilometer långa strandremsan finns plats för alla.
De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Världens vackraste strand vid Stillahavskusten - Trëozerye, Primorye kraj

En ren sandremsa mellan havet och färskvattensjöarna vid foten av kullarna var länge en stängd gränszon. Stränderna i Trëozerye-viken är fortfarande inte överfulla med besökare från olika delar av världen, men de är utmärkt utrustade - det finns platser för avkoppling med grillplatser och turistbaser där man kan övernatta med utsikt över den berömda kryssaren-klippan. Det går att ta sig till viken från Nakhodka eller Vrangel med buss eller bil längs en asfalterad väg med en kort sträcka grusväg.

De vackraste stränderna i världen som du inte har hört talas om
Källa

Vi hoppas att vår översikt kommer att inspirera dig till nya resor längs världens målande kuster. Allt det mest användbara och intressanta för resenärer finns på webbplatsen Travelask.ru.

Redaktör: Daria Ivanyushkina

Välj ditt språk

Välj din valuta

I tillämpliga fall kommer priserna att konverteras till och visas i den valuta du väljer. Valutan du betalar i kan variera beroende på din bokning, och en serviceavgift kan också tillkomma.