På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

Den legendariska hotellkedjan Waldorf Astoria Hotels & Resorts genomförde sitt andra projekt ”Smaken av Waldorf Astoria” i samarbete med James Beard Foundation - en av de främsta gastronomiska organisationerna i USA. Jakten på den legendariska smaken återupptogs hösten 2015: fem unga kockar, som blivit semifinalister i James Beard pris, och fem respekterade mästare, som ansvarar för köken på lyxiga Waldorf Astoria-hotell i Amsterdam, New Orleans, Beijing, Jerusalem och Orlando, deltog.

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

Vinnarna av finalen som ägde rum nyligen i New York var chefskocken Benoit Chargy från Waldorf Astoria Beijing och hans unga kollega Eric Bruner-Young. Deras skapelse, Jing Roll, kommer nu att finnas på menyn på alla 25 Waldorf Astoria-hotell runt om i världen, tillsammans med förra årets vinnare, selleririsotton a la Waldorf, samt de världsberömda äggen Benedict, Red Velvet Cake och Waldorf-salladen som en gång skapades i köket på Waldorf Astoria New York.

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!
På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

”Vi är oerhört glada över fortsättningen på projektet ”Smaken av Waldorf Astoria” och samarbetet med James Beard Foundation, som gör ett ovärderligt bidrag samtidigt som de hyllar vår rika kulinariska arv,” säger John Vanderslice, vd för Waldorf Astoria Hotels & Resorts. ”Waldorf Astoria strävar efter gastronomisk perfektion i var och en av våra 140 bard, caféer och gourmetrestauranger runt om i våra hotell.”

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

Juryn i finalsteget av tävlingen bestod av den berömde avantgardistiska kocken Wylie Dufresne, chefredaktören för Saveur-tidningen Adam Sachs, presidenten för James Beard Foundation Susan Ungaro, samt skådespelaren, musikern och författaren av kokböcker Questlove, tillsammans med förra årets vinnare David Posey.

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!
På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

”Följande grundprinciper från vår grundare James Beard, fadern till amerikansk gastronomi, är vi glada att fortsätta samarbetet med Waldorf Astoria Hotels & Resorts - en kultmärke som har bidragit betydligt till att forma Amerikas kulinariska arv,” säger Susan Ungaro, president för James Beard Foundation. ”Vi strävar efter att ge semifinalisterna i vår tävling för framväxande kulinariska stjärnor internationell erfarenhet, och partnerskapet med kockarna på Waldorf Astoria hjälper till att skapa nya ikoniska mästerverk”.

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

Det bör noteras att Waldorf Astoria Hotels & Resorts är en internationell lyxhotellkedja inom Hilton Worldwide, bestående av 25 hotell och resorts i några av de mest besökta städerna och vackraste platserna på jorden. Otroliga gastronomiska resor, världens bästa golfbanor, unika spa-behandlingar - på Waldorf Astoria väntar en oförglömlig vistelse och legendariskt felfri service i lyxiga miljöer.

Gäster på något av Waldorf Astoria Hotels & Resorts kurorter kan ge sig av på en oförglömlig gastronomisk resa ”Smaken av Waldorf Astoria” och njuta av en signatur utsökt trerätters middag, prova cocktails från en känd mixolog, åka på en yachtstur eller besöka den lokala marknaden för ingredienser med en stjärnkock som guide. Detaljerat program för 3-dagars kulinariska turer kan ses och bokas på

På Waldorf Astoria-hotellen kommer man att presentera en ny kulinarisk mästerverk!

James Beard Foundation, grundad 1986, hyllar och uppmuntrar unga talanger inom gastronomin och bedriver utbildning genom ett antal program. James Beard, som avled 1985, var Amerikas främsta kock, författare av många böcker och en encyklopediskt kunnig person. Han hjälpte till att fostra hel generationer av kockar, var en mentor för både proffs och amatörer. Stiftelsen, som namngavs till hans ära, fortsätter det hedervärda arbetet med att utbilda och stödja unga kockar genom utbildningsprogram, stipendier, priser och affärsutvecklingskurser.

Dela detta inlägg med dina vänner!

Välj ditt språk

Välj din valuta

I tillämpliga fall kommer priserna att konverteras till och visas i den valuta du väljer. Valutan du betalar i kan variera beroende på din bokning, och en serviceavgift kan också tillkomma.