Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Självklart kommer det aldrig att vara möjligt att nå fullständig enighet om vilken som är den bästa skidorten i Frankrike, eftersom de alla är så olika! Samtidigt kommer var och en av dem att erbjuda utmärkta förhållanden för skidåkning, ge er otroligt vackra landskap och en atmosfär av riktig feststämning. Vissa orter är byggda enligt specifika teman, deras stil är genomtänkt in i minsta detalj, andra bevarar den naturliga charm som Franska Alperna är kända för, vissa är särskilt kända för sin après-ski. Var och en kan skryta med enastående skidterräng där ni kommer att ha det utmärkt. Utöver detta har alla orter individuella program för aktiviteter som inte kommer att låta er eller era familjemedlemmar bli uttråkade, oavsett ålder och intressen. Vi erbjuder en kort översikt över de fem mest populära och lyxiga skidorterna i Frankrike, som ni definitivt inte kommer att bli besvikna på om ni reser till dem.

Chamonix

Chamonix bevarar tjusningen av alpkulturen och är en av de äldsta skidorterna i Frankrike, där de Olympiska spelen hölls år 1924. Den fantastiska, majestätiska Mont Blanc erbjuder en magnifik vy och gör denna plats till en verklig paradis för skidälskare och för de som söker en spektakulär vistelse. Chamonix är en lyxig och mysig ort där skidåkare på alla nivåer har fantastiska möjligheter, en ort som har utmärkt après-ski och erbjuder ett otal andra aktiviteter. Den har totalt 145 pister med en sammanlagd längd på över 140 km, fördelade över 8 olika dalgångar i Chamonix. Extremsportentusiaster hittar här mycket branta och snabba nedfarter. Här finns även en utmärkt transportsystem: specialbussar tar dig till vilken ort som helst. Under semestern kan man bo antingen på förstklassiga stugor, i lägenheter eller på hotell.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

När resenärerna stiger upp med linbanan från dalen till topparna kan de njuta av en fantastisk utsikt över de franska, schweiziska och italienska Alperna.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

För gourmander är det värt att smaka på fondueosten - en rätt som området är känt för.

Courchevel

Courchevel är en del av det sammanslagna skidområdet "De Tre Dalarna".

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Courchevel 1850 är en exklusiv, populär och genomtänkt skidort. Här hittar ni palats och lyxiga femstjärniga stugor som gör detta ställe särskilt populärt bland parisare och ryssar.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Förutom skidåkning kan ni njuta av en fantastisk gastronomisk upplevelse i utsökta lokala restauranger, utmärkt shopping och oförglömliga avslappnande behandlingar här.

Meribel

Meribel, som är en del av "De Tre Dalarna", har rykte om sig som en ort med fantastisk après-ski och betraktas som den bästa platsen för riktiga hedonister. För övrigt passar denna plats också utmärkt för avancerade skidåkare såväl som nybörjare. Förstklassiga instruktörer kommer att göra allt som krävs för att ni ska kunna behärska skidbackarna med självförtroende.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Förutom skidåkning erbjuder Meribel ballongflygningar, en mängd himmelska spa-behandlingar, glaciärvandringar och utmärkt mat. Fondue och raclette finns återigen på listan över rätter som måste provas när ni besöker dessa områden.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Val d'Isere (Val-d'Isère)

En av de mest populära skidorterna i Frankrike, som särskilt uppskattas av unga skidåkare och snowboardåkare som vill ha utmärkt fysisk träning och massor av starka intryck.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Denna stora ort var värd för många olympiska evenemang år 1992.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Skidområdet är tillräckligt omfattande för att tillfredsställa kraven från alla idrottare och vanliga skidåkare. Platsen är också känd för sin livliga après-ski. Staden har inget brist på barer och andra underhållningsställen.

Val Thorens (Val Thorens)

Detta är den högst belägna skidorten i Europa och det största skidområdet. Val Thorens är en del av "De Tre Dalarna", och dess trädbrist och höga läge gör skidorten till en av de mest attraktiva för riktiga skidfans.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Val Thorens är en av de mest fantastiska och imponerande skidorterna, vars extraordinära omgivning kan betraktas som en av dess särskilda egenskaper utöver höjden. Dess breda sluttningar passar skidåkare på alla nivåer, och den härliga atmosfären gör vistelsen oförglömlig. Denna ort, med sina utmärkta après-ski-aktiviteter och möjligheten att åka hundspann, är mycket populär bland turister som besöker Frankrike.

Top 5 bästa skidorterna i Frankrike

Dela detta inlägg med dina vänner!

Välj ditt språk

Välj din valuta

I tillämpliga fall kommer priserna att konverteras till och visas i den valuta du väljer. Valutan du betalar i kan variera beroende på din bokning, och en serviceavgift kan också tillkomma.